Oljning av banorna ligger både i bowlinghallens och bowlarnas intresse. God rengöring och oljning av banan kommer göra så att dina banors livstid ökar markant och du undviker att få t.ex. skador på banan.

De aktiva bowlarna kommer också känna sig mer välkomna om banorna sköts på ett bra sätt. Man kan alltid kontakta våra specialister för att få den senaste information angående oljning så era aktiva bowlare trivs på bästa sätt.


När vi pratar om olika banoljor så tittar vi på två faktorer. Den ena är viskositet och den andra är lubricitet.

Viskositet: Olja med låg viskositet flyttar sig lättare på banan än en olja med hög viskositet. En olja med lägre viskositet är en ”tunnare” olja än en olja med hög viskositet. Tunnare olja flyter lättare än en tjockare olja. Har ni bara lösspel i er hall kan ni med fördel använda en tunnare olja, låg viskositet, och har ni mer aktiv bowling så kan det lämpa sig bättre med en tjockare olja, alltså högre viskositet.

Lubricitet: Olja med låg lubricitet innebär att oljans smörjegenskaper är sämre än en olja med hög lubricitet. Man kan med fördel använda sig av en olja med hög lubricitet för att få en oljeprofil att hålla längre. En olja med hög lubricitet betyder också att ni kan använda mindre olja på oljeprofilen utan att dina aktiva bowlare blir påverkade.

Det är mycket viktigt att ni får den rätta oljan till just eran typ av laminatbanor och er oljemaskin.

Kontakta Mats Jacobsson på +46 31 996432 eller  mats.jacobsson@vbsbowl.com för mer info

Läs mer om de olika produkterna på Brunswicks hemsida  www.brunswickbowling.com